Бременността е един от най-хубавите етапи в живота на всяка жена. С нея идват хиляди въпроси, притеснения и „съвети” от всякакви хора. Хората, около вас със сигурност ви мислят доброто и в желанието си да се чувствате вие и бъдещето ви дете дават много ненужни и грешни съвети. Това по-скоро пречи, отколкото ви помага. Когато имате въпроси, свързани с бременността си е най-хубаво да се съветвате с лекаря, който следи развитието ви, а не да слушате кой къде какво е чул или прочел. За тази тема има хиляди митове, част от които ще разкрием и ще се опитаме да ви бъдем полезни.
 
„Ако се разхубавите по време на бременността означа , че носите момче, ако погрознееш, означава, че е момиче, защото то взима от вашета красота”. Полът на детето няма нищо общо с външния ви вид. Бременността се отразява по различен начин на всеки. При някои жени е по-тежка, не се чувстват добре и се отразява на външния вид, независимо от това какъв е полът на детето. При други кожата става по-еластична, а косата по-бляскава. Едно е сигурно: полът на детето не се определя по тези признаци.
 
„Бременната жена трябва да се храни за двама”. Храненето по време на бременността е от изключително голямо значение, както за здравето на детето ви, така и за вашето. Това със сигурност обаче не означава, че трябва да се тъпчете. Според  лекарите е необходимо да поемате 300 калории повече от обикновено на ден. Храната, която приемате трябва да е богата на витамини, протеини, белтъчини, полезни мазнини и други полезни вещества.
 
„Сексът и спортът по време е забранен по време на бременност, за да не навредите на детето”. Единственият случай, в който това може да бъде вярно е ако личния ви лекар ви предупреди, че имате проблеми с бременността и не трябва да се натоварвате физически. Спортът е изключително полезен, когато е съобразен със състоянието ви и разбира се не се преуморявате. Не е необходимо да се отказвате от секса, а просто да намерите позата, която ви е удобна и вие ще се чувствате добре. Не забравяйте, че вашето спокойствие се отразява на детето ви, затова е много важно как се чувствате.
 
„Бременната трябва да получи веднага храната, която иска, защото в противен случай на този, който е отказал да й я даде ще му излезе ечемик”
 
„Пикантната храна може да предизвика преждевременно раждане”.  По време на бременността в повечето случаи е позволено да се консумира всякаква храна. Специалистите съветват да се избягват или да се внимава с храни като непастьоризираните сирена и сирената от сурово мляко. Те могат да съдържат бактерия листерия, която се свързва с преждевременното раждане. Пикантната храна може да предизвика стомашен дискомфорт, ако се прекали с нея.
 
Сигурно вие самите сте чували още много подобни митове. Не забравяйте, че трябва стриктно да спазвате съветите на лекаря си. Не обръщайте много внимание на „съветите от приятели”.