Спортът при бременните е толкова полезен, колкото хранено и почиването. За да се чувствате добре е необходимо и движение, което разбира се не натоварва физическо много тялото ви. Целта на спорта не е да топите килограми, а да балансирате организма си. Последно време се организират различни спортове и групи, които са специално предназначени за бременни.  
 
Разходката в парка също е един прекрасен начин, по който може да спортувате.  Отделете 30 минути всеки ден за разходка и ще забележите сами колко по-добре ще се чувствате. Последно време се организират все повече курсове, които са специално предназначени за бременни. Упражненията са специално подбрани като натовареност. Това е и добър начин да срещнете хора във вашето положение и да създадете нови контакти. Ние ще ви дадем пример с някои от тях, а вие сами може да прецените кои от тях ще ви бъде приятен и интересен.
 
Йога за бременни. Йогата е чудесен начин да балансирате тялото, душата и ума си. Физическите упражнения поддържат тялото гъвкаво и подвижно, а мускулатурата съзнателно се отпуска, за да се подготви за раждането. От друга страна медитацията ще ви помогне да постигнете душевно спокойствие и хармония, за да преодолеете страха, свързан с раждането.  Ще се научите да познавате и усещате, както собственото си тяло, така и на бебето. В тези курсове се говори за правилното хранене, гледат се интересни филми, които ще ви помогнат да възприемете бременността като истински божествен дар.
 
Водка аеробика за бременни. Водната аеробика помага за по-лесното раждане. Водата притежава вълшебната сила да укрепва организма и да премахва напрежението в тялото.  Упражненията стимулират кръвоносната система, засилва белите дробове и увеличава гъвкавостта и координацията. Този спорт помага, както на вас, така и подготвят вашето бебе за самото раждане.  
 
Гимнастика за бременни. Упражненията в този спорт се доближават до аеробиката, но са съобразени със състоянието ви, т.е. не натоварват физически силно тялото ви, а по-скоро ви помагат да преодолеете по-лесно настъпващите физиологични промени.
 
Не забравяйте, че целта на спортът по време на бременността е да се чувства добре тялото ви, а не да се изморявате и да се опитвате да смъквате килограми. Не се изморявайте. Загрявайте преди тренировки. Избирайте спортове, които са специално предназначени за вас. Не експериментирайте. Пийте повече вода.