Книги

Книги за деца

Детските книги играят важна роля в живота на всяко дете, чрез тях то започва да разбира света и да опознава езика. В зависимост от това, каква литература среща човек в ранна детска възраст, тя влияе на формирането на неговите възгледи. Затова детските книжки имат не само развлекателна, но и образователна цел. Сигурни сме, че макар и вече пораснали, все още има истории и книги, които помните от Вашето детство. Подарете вълшебни спомени и на децата си. Ние от BebeshkiDreshki знаем, че някои детски книги са универсални и интересни за всички, но има и такива, които може да изглеждат твърде сериозни за малките читатели и твърде лесни за порасналите. Затова книжките, които сме подбрали са разделени в удобни категории, така бързо и лесно ще намерите подходящата. Вземете книжка с приказки, книжка за оцветяване, книжка за развиване на уменията или дори книжка за най-малките и бъдете сигурни, че тя ще бъде оценена подобаващо от Вашето дете.

ДЕТСКИ ПРИКАЗКИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

Детските книжки с приказки са първата стъпка на малчуганите към литературата за възрастни. От тях децата научават по прост, но интересен начин за важните неща, развиват речниковият им запас и впечатлени от историите опитват различни роли в игрите. Имайки предвид, че все пак родителите четат приказките и то на глас, авторите се стремят да ги направят интересни и за тях. Когато предлагате книга с приказки на малчугана, съобразете и неговите желания, дали харесва повече животни или пък приключения, разнообразието е огромно. Ако дете е все още мъничко и не може да чете, изберете книжка с повече картинки и по-малко текст, за да може малчуганът да визуализира историята и да не губи интерес от многото букви. Не забравяйте и за подходящата интонация, четенето на приказка трябва да е забавно и вълнуващо, а не новинарска емисия.

КНИЖКИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ

Още от малки децата започват да проявяват интерес към писането. Възможността със собствената си ръчички да оставят следа по празния лист, силно ги впечатлява. Някои от тях дори се насочват към стените на Вашия дом, виждайки ги като удобно платно за творчество. Не всички обаче, харесват оцветяването. Ако детето Ви обича да запълва страниците с цвят, е добре да съобразите книжката за оцветяване с възрастта му. За по-мъничките художници, вземете книжка с големи форми, без сложни очертания, докато за порасналите дечица можете да усложните картинките, развивайки все повече фината моторика и разнообразието от изображения. Добра идея са и книжките за оцветяване само с помощта на вода. За да събудите интереса към оцветяването, можете да подберете книжката според пола на детето. Книжките за момиченца са пълни с принцеси и разкрасителни процедури, а книжките подходящи за момченца включват превозни средства по земята и небето, та чак до космоса.

ДЕТСКИ КНИЖКИ ЗА РАЗВИТИЕ

Книжките за развитие освен красиви са страхотен начин за децата, чрез интересни игри да усъвършенстват своето логическо мислене или да научат цифрите и буквите. Задачите в тях, представени по интригуващ начин им помагат неусетно и приятно да трупат нови знания за света. Повечето от този вид литература е разработена от психолози, така че спокойно можете да се доверите на посочените възрастови граници. Разбира се, не всички деца са еднакви. Затова ако смятате, че предложената информация е прекалено елементарна за Вашето дете и то вече е усвоило необходимите знания, можете да надградите с по-сложни книжки, избирайки от голямото разнообразие, което сме подбрали.

БЕБЕШКИ КНИЖКИ

Най-малките любознайковци, откриват света около тях, не чрез буквите, а чрез докосване. В някой случай и чрез опитване, но този метод бързо отпада под зоркия поглед на родителите. Бебенцата до една годинка, силно разчитат на своите усещания, тъй като речниковият им запас е твърде беден и обикновено се свежда до няколко двусрични думи. Именно поради тази причина, сензитивните книжки са най-доброто предложение за мъниците. Различните текстури по страниците ще обогатят представите им за заобикалящата ги среда. Книжките с елементи, които се скриват или изскачат ще научат Вашия малчуган, че когато не вижда даден предмет, той не е изчезнал. Този тип игри развиват мисленето и фината моторика при бебенцата.

ДЕТСКИ РОМАНИ

За малките читатели най-подходящи са детските романи с интересен, но прост сюжет. Вече научило се да чете, детето започва да разбира и проследява нишката в по-дълга история. Осъзнато откроява, кое е добро или лошо и дори може да изкаже отношение към определена история. Но е важно тя да не е прекалено заплетена, защото ще загуби интерес и четивото ще остане недовършено. Романите за деца са съобразени с речника, който притежават и въвеждането на нови думи е плавно, съпроводено с много обяснения след тях. При възможност подберете заглавието заедно с детето си, така то ще има възможността да изгради своя култура на четене, водено от интересите си. За разлика от романите за възрастни, които често са препоръчани, детските романи винаги се оценяват искрено и безпристрастно от читателите им, което ги прави толкова успешни сред тяхната аудитория.

НАСТОЛНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА

Настолните игри за деца са нещото, което превръща обикновените семейни вечери в истинско забавление. За децата е истински празник, когато мама и татко поиграят с тях, защото обикновено вечно за заети със задачи. Подарете си удоволствието да се забавлявате с Вашето дете. Не пропускайте да се посмеете заедно на лошия Ви късмет със зарчето или третата поредна загуба от Ваша страна. Но не забравяйте, че не трябва детето винаги да е победител. С помощта на настолните игри можете да го научите, че понякога всеки попада в ситуация на губещ, но въпреки това не трябва да се разочарова, защото винаги има нова игра и нов шанс. Освен това, те са изключително подходящи за развитието на състезателния дух и концентрацията при малчуганите. Огромното разнообразие от игрите в кутия Ви позволява, дори да изберете любим герой или тема, за да бъде веселието още по-голямо.

ДЕТСКИ ЕНЦИКЛОПЕДИИ

Енциклопедиите за деца са книжките, които ще помогнат на малките откриватели да задоволят любопитството си и да получат отговор на въпросите, които ги вълнуват. Отнасящи се до различни интереси, енциклопедиите ще обогатят познанията на детето Ви за космоса, природата, човешкото тяло или дори какво се е случило с динозаврите. Детските енциклопедии са харесвани от любознателните малчугани, защото освен достоверен текст, те са пълни с цветни илюстрации. Много често родителите се възползват от този тип литература, за да обяснят на децата си различни теми като от къде идват бебетата или какво са емоциите.

МУЗИКАЛНИ ДЕТСКИ КНИЖКИ

Музикалните книжки за деца ще очароват всяко дете. Забавните звуци имитиращи животни или превозни средства ще помогнат на мъниците да изградят представа за нещата, които чуват всекидневно. Интерактивните книжки, разказващи приказки с приятна музика пък, ще засилят въздействието от историята и ще пренесат малчуганите във вълшебния свят на въображението. Подходящи са както за бебенца, така и за дечица в детската градина.

Заинтригувани от приключенията на любим герой, малчуганите искат да четат още и още интересни истории с него, ето защо поредиците детски книжки са толкова харесвани от децата. Освен с любим герой поредиците могат да бъдат и тематични, като всяка част е важна, за да бъде колекцията пълна. Веднъж запознали се с героя, малчуганите преживяват и се вълнуват от случките, които са описани сякаш е техен приятел, а не някой случаен. Според психолозите този тип литература помага на децата по-лесно да превъзмогнат срама си и да общуват с непознати връстници.

КНИЖКИ ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Така наречените подготвителни детски книжки са много подходящи за децата в предучилищна възраст, както и за тези в предпоследната градинска група. В този период те започват да учат цифри, букви, форми и фигури, които са основни за по-нататъшното им образование. За да не бъде цялата тази информация суха и тежка за малчуганите, които все още силно се вълнуват от играчки, можете да разчитате на книжките за детската градина. Задачите в тях са представени по атрактивен за децата начин и усвояването им се превръща в лесна задача. Заедно с логическото мислене се набляга и на фината моторика, подготвяйки малчуганите за краснописа в училище, за да се чувстват по-уверени със започването на учебната година.

Подарете на детето си удоволствието да държи книжка, която харесва, а не книга, която трябва. Запознавайки го от ранна детска възраст с вълшебния свят на детските приказки и красивите илюстрации, с енциклопедичната достоверност и интригуващите детски романи, ще му помогнете не само да чете и разбира по-добре, но и да изгради свои лични предпочитания, относно литературата в библиотеката си. Не е нужно да има книжарница наблизо, за да изберете книжка за детето си, направете поръчка онлайн от нашия магазин и детското четиво, което Ви е необходимо.

Сортирай по
 • Ново
 • Цена
 • Име
 • Процент отстъпка
 • Най-продавани
Задай Възходяща Посока

Показване по 24 на страница
 • 24
 • 36
 • 48

Артикули 1 до 24 от 4205 общо

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Сортирай по
 • Ново
 • Цена
 • Име
 • Процент отстъпка
 • Най-продавани
Задай Възходяща Посока

Показване по 24 на страница
 • 24
 • 36
 • 48

Артикули 1 до 24 от 4205 общо

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5